Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогам на військовій службі за контрактом не зберігають середній заробіток – оновлена позиція МОН та Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки знову довелося відреагувати на запит щодо збереження середнього заробітку педагогічним та науково-педагогічним працівникам, які проходять військову службу.

В листі від 04.10.2022 р. № 4711-06/68341-09 нагадується, що гарантії держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам передбачають збереження попереднього середнього заробітку у разі проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за такими працівниками (ст. 57 Закону України "Про освіту").

Тож зазначені гарантії поширюються на педагогічних та науково-педагогічних працівників, лише які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

З цього слідує, що такий вид військової служби як за контрактом, не передбачає збереження середнього заробітку за педагогічними та науково-педагогічними працівниками.

З огляду на це Мінекономіки просить уважати неактуальним лист від 27.09.2022 р. № 4711-06/66974-03.

МОН у листі від 04.10.2022 р. № 1/11636-22 теж вказує на цю ж позицію і робить висновок, що за педагогічними та науково-педагогічними працівниками, які призвані на строкову військову службу або прийняті на військову службу за контрактом, не зберігається середній заробіток у закладі освіти.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини