Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата праці в бюджеті під час війни фінансується в другу чергу після видатків на оборону – МОН

Реклама

Черговість платежів, які здійснюють Казначейство та органи Казначейства за дорученням клієнтів, з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка, визначена постановою КМУ від 09.06.2021 р. № 590.

В першу чергу проводять видатки на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Оплата праці працівників бюджетних установ, комунальних послуг та енергоносіїв, інших поточних видатків відноситься до видатків другої черги.

При цьому першочергово щодо видатків другої черги здійснюють платежі за рахунок коштів загального фонду державного та місцевого бюджетів і лише після їх них проводять виплати за рахунок коштів спеціального фонду державного та місцевого бюджетів.

На це звернули увагу в МОН у листі від 05.10.2022 р. № 1/11728-22.

Також треба враховувати, що Уряд періодично оновлює норми постанови № 590 і змінює черговість видатків і дозволені напрями витрачання бюджетних коштів в період воєнного стану.

Готуєте фінансову й бюджетну звітність у жовтні? Шукайте рекомендації в LIGA360, а також скористайтеся інструментами онлайн-звітності. Замовте LIGA360 прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини