Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли вперше звітувати ФОП, яка обрала пільгову ставку єдиного податку із середини місяця

Реклама

За який період єдинник, який в середині місяця перейшов на третю групу за ставкою 2%, вперше подає податкову декларацію, відповіли в Лубенській ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.

Податковий (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2% дорівнює календарному місяцю.

Форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, затверджена наказом Мінфіну від 26.04.2022 р. № 124.

Суб'єкт господарювання вважають платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2%:

- з 1 квітня 2022 року - у разі подання заяви до 1 квітня 2022 року;

- з наступного робочого дня після подання заяви - у разі подання заяви починаючи з 1 квітня 2022 року.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які упродовж 10 днів з дня держреєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування за пільговою ставкою 2%, вважаються платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації.

Тому перший звітний (податковий) період для ФОП, яка обрала третю групу зі ставкою 2% в середині податкового (звітного) місяця, - це місяць, в якому відбулася її реєстрація платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2%.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини