Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на працевлаштування іноземців: що змінилося із 15 жовтня

Реклама

Починаючи із 15 жовтня 2022 року діятиме Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» від 21.09.2022 р. № 2623-IX.

Ним переглянуто процедуру отримання або продовження дії дозволу на працевлаштування іноземців.

Видаватимуть та продовжуватимуть дії дозволу на застосування праці громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь, а також інших держав, визнаних такими, що становлять загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності і демократичному конституційному ладу та іншим національним інтересам України, за погодженням із регіональними органами СБУ.

Праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців за умови отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні (далі - дозвіл) кожним роботодавцем.

Також працювати іноземці зможуть без дозволу на посадах за сумісництвом в одного роботодавця, якщо строк дії трудового договору на посаді за сумісництвом не перевищує строку дії дозволу за основним місцем роботи

Для отримання роботодавцем дозволу на працевлаштування іноземців скасовано умову щодо розміру зарплати.

При втраті дозволу роботодавець повідомляє про це центр зайнятості, який видав такий дозвіл. Дублікат втраченого дозволу видається за умови подання роботодавцем до центру зайнятості, складеної у довільній формі заяви про видачу дубліката дозволу.

Центр зайнятості зможе приймає рішення про скасування дозволу.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини