Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відображається в додатку 4ДФ сума декретних – вказівки ДПС

17 жовтня 2022, 16:05
5314
0
Реклама

До оподатковуваного доходу платника податку не включають такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги, компенсацій, вартість соціальних послуг та реабілітаційної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю згідно із законом, указами Президента України та актами КМУ, а також вартість соціальної допомоги в натуральній формі малозабезпеченим сім'ям, що отримана від надавачів соціальних послуг відповідно до Закону № 2671.

Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб, сума допомоги по вагітності та пологах відображається податковим агентом у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку за ознакою доходу «128» як соціальна виплата з відповідного бюджету.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Стикнулися з проблемою при поданні звітності? Відповідь знайдете у LIGA360:Бухгалтер. Аналітика, роз?яснення законодавчих змін, алгоритми дій для бухгалтера та сервіси онлайн-звітності - усе на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини