Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна призупинити трудовий договір, якщо в місті не ведуться бойові дії — Держпраці

26 жовтня 2022, 14:05
1015
0
Реклама

В Управлінні Держпраці в Вінницькій області роз'яснили, чи можна призупинити дію трудового договору з працівниками в місті, де не ведуться бойові дії, а працівник може виконувати свою роботу та підприємство цю роботу може надати.

При цьому пояснили, що ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачена можливість призупинення дії трудового договору. Призупинення дії трудового договору - це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором.

Однак дія трудового договору може бути призупинена у зв'язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи.

Тобто, для призупинення дії трудового договору необхідна наявність двох умов: роботодавець не може забезпечити працівника роботою і працівник не може її виконувати.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини