Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБА вказала на важливий крок для вирішення проблеми з бронюванням критичного персоналу

26 жовтня 2022, 16:30
1698
0
Реклама

В Європейській бізнес асоціації розповіли про прохання бізнесу дозволити бронювання без мобілізаційних завдань. При цьому нагадали, що ще 20 вересня Верховною Радою України було прийнято за основу зі скороченням строку підготовки урядовий проєкт закону № 7687, яким пропонується внести дві ключові позиції, необхідні для організації прозорої та зрозумілої процедури бронювання військовозобов'язаних:

- дозволити проводити бронювання без виконання мобілізаційних завдань для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення;

- надати повноваження Уряду розробити новий порядок бронювання, який має включати критерії віднесення підприємств до критичних.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Ці дві взаємопов'язані норми є надзвичайно важливими для нормального функціонування економіки у період воєнного стану, адже чи не головними умовами роботи бізнесу є передбачуваність та можливість планування діяльності.

Тому Європейська Бізнес Асоціація закликає народних депутатів України не відкладати це питання і зробити цей перший, але такий важливий крок для вирішення проблеми з бронюванням критичного персоналу. Бізнес закликає прийняти законопроєкт № 7687. Водночас, вже зараз подовжити ще на 2 місяці чинні бронювання без необхідності повторного погодження з Міноборони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини