Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові бланки трудових книжок та порядок їх ведення — проект постанови Кабміну

27 жовтня 2022, 12:40
7053
0
Реклама

СПО профспілок оприлюднено проект постанови Кабінету Міністрів України «Питання ведення трудових книжок» та «Про скасування наказу Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58».

Проектом акта передбачається, зокрема, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.1993 р. № 301 «Про трудові книжки працівників» (зі змінами). Натомість пропонується затвердити нові:

- зразки бланків трудової книжки і вкладиша до них;

- Порядок ведення трудових книжок працівників.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Деталі за посиланням.

При цьому оформленні до набрання чинності цієї постанови трудові книжки можуть використовуватись до заповнення в них усіх сторінок відповідних розділів.

При влаштуванні на роботу працівники, які вимагають ведення трудової книжки, зобов'язані подати трудову книжку, оформлену в установленому порядку.

Особи, які не мають трудової книжки але вимагають її оформлення, повинні пред'явити паспорт, або інший документ, що посвідчує особу. За відсутності у роботодавця, бланків трудових книжок і вкладишів до них, працівник, який стає на роботу вперше, та вимагає оформлення трудової книжки, зобов'язаний надати також бланк трудової книжки.

При цьому більшість положень нового Порядку ведення трудових книжок працівників відповідають аналогічним положенням наразі ще діючої Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мін'юсту, Мінсоцзахисту та Мінпраці від 29.07.1993 р. № 58.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Також ознайомтеся із аналітичною статтею «Оптимізація» трудових відносин: чергові зміни до КЗпП й інших законів».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини