Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобілізовано заступника голови сільради: чи можлива строкова заміна на посаді

27 жовтня 2022, 17:10
568
0
Реклама

Строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. Про це нагадали в Нацагентстві з питань державної служби.

Отже, на період перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку чи у відпустці без збереження заробітної плати в разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку чи увільнення від виконання обов'язків на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації або на особливий період проходження військової служби заступника сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради або старости, на думку НАДС, можливе строкове призначення осіб на зазначені посади. Таке призначення повинно відбуватися відповідно до положень частини першої ст. 10 Закону № 2493-III та Закону № 280/97-ВР, тобто шляхом затвердження відповідною радою.

Джерело: лист НАДС від 13.09.2022 р. № 3723/10.3-22.

Отримайте всі відповіді щодо кадрового обліку в LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини