Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхування замість пожежної перевірки: Закон чинний із 29 жовтня

Реклама

28.10.2022 року опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності» від 06.10.2022 р. № 2655-IX. Тож він запрацює із 29.10.2022 року.

По-перше, ним запроваджується аудит пожежної та техногенної безпеки як аналіз стану діяльності суб'єкта господарювання або іншої юридичної особи, що проводиться за його заявою, з метою виявлення, запобігання та усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки. Проведення аудиту пожежної та техногенної безпеки не потягне за собою застосування санкцій та/або інших заходів реагування.

По-друге, цей Закон передбачає, що за наявності у суб'єкта господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику (крім підприємств, установ, організацій державної та комунальної форм власності, а також суб'єктів господарювання, у користуванні яких є об'єкти підвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечні об'єкти та об'єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного чи санітарно-епідеміологічного характеру) чинного договору страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам внаслідок надзвичайних ситуацій, небезпечних подій, у тому числі пожеж та аварій на території та/або об'єктах нерухомості, планова перевірка такого суб'єкта не здійснюється упродовж дії такого договору, але не більше:

- 6 років поспіль - щодо суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику;

- 10 років поспіль - щодо суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Страховик та суб'єкт господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику подаватимуть інформацію про укладення договору страхування відповідальності, що містить реквізити та строк дії такого договору, відомості про страховика та страхувальника, а також страхові суми, до ДСНС, упродовж 10 робочих днів з дня його укладення.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг загдок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини