Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБА спільно із представниками влади розбиралися із масовим блокування податкових накладних у жовтні

Реклама

Бізнес і влада обговорили збільшення випадків блокування податкових накладних саме у жовтні 2022 року та проблеми затягування процесу відшкодування ПДВ - повідомили в Європейській Бізнес Асоціації.

Зокрема, останні зміни до Постанови № 1165, які стались 12 жовтня 2022 року, скасували чинність кількох нормативних актів, один з яких визначав перелік ризикових кодів товарів і видів економічної діяльності. Натомість, альтернативних критеріїв ДПС не визначила. Тож всі коди товарів та види діяльності стали ризиковими. Відповідно, у компаній були скасовано таблиці інформації, які убезпечували від блокування податкових накладних. І ДПС лише у п'ятницю, 28 жовтня 2022 року, опублікувала роз'яснення щодо особливостей подання нових таблиць інформації.

Саме тому відбулось масове блокування податкових накладних у бізнесу не залежно від того чи є такий бізнес доброчесним, чи ні.

Представники ДПС поінформували, що у зв'язку із ситуацією, яка склалась, готові максимально швидко та неупереджено розглянути всі кейси та звернення від компаній. Домовлено, що Європейська Бізнес Асоціації збере такі від компаній-членів та передасть на розгляд ДПС.

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Також не пропустіть:

- Зміни в порядку блокування податкових накладних діють із 14 жовтня;

- ДПС скасувала перелік ризикованих товарів, який використовувався при «блокуванні» податкових накладних;

- Рекомендації із подання таблиці даних при блокуванні податкових накладних;

- В ДПС працюють «гарячі лінії» з питань блокувань податкових накладних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини