Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент прийняв зміни щодо фінмоніторингу

4 листопада 2022, 14:35
1457
0
Реклама

Парламент схвалив в цілому законопроект № 8008 «Про внесення змін до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо захисту фінансової системи України від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843». Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі нардеп О. Гончаренко.

Він передбачає, зокрема:

- недопущення до керівництва та управління суб'єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами російської федерації;

- розширення переліку високоризикових клієнтів громадянами та юридичними особами, які є резидентами російської федерації, та/або діяльність яких пов'язана з нею;

-встановлення обов'язку для суб'єктами первинного фінансового моніторингу звітувати в Держфінмоніторинг про порогові операції з суб'єктами, пов'язаними з російською федерацією.
Також скоротили строк статусу ПЕП (політично значущі особи) з довічного до 3-х років після посади.

Як надійно захистити бізнес в умовах воєнного стану? З корпоративним рішенням LIGA360. Контролюйте ризики правового поля, договірної роботи, співпраці з контрагентами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини