Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС випустила новий лист про оподаткування податком на прибуток благодійної та гуманітарної допомоги на потреби ЗСУ

Реклама

В новому інформаційному листі № 7/2022 від 08.11.2022 року ДПС розповіла про особливості оподаткування податком на прибуток підприємств операцій з надання безоплатної допомоги, пов'язаної з потребою забезпечення оборони держави.

З цього інформаційного листа дізнайтеся відповіді на такі питання:

1. Якими будуть податкові наслідки з податку на прибуток для підприємства у разі безоплатного надання ним товарів на користь міської військової адміністрації?

2. Чи має право товариство застосувати положення пп. 69.6 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ та не здійснювати коригування, встановлені пп. 140.5.9 ПКУ, у податковій декларації з податку на прибуток підприємств щодо вартості добровільно переданого медичного виробу спеціалізованій лікарні?

3. Чи підпадають під дію положень пп. 69.6 п. 69 підр. 10 р. ХХ ПКУ операції з перерахування платником податку коштів у вигляді гуманітарної допомоги благодійній організації у статусі неприбуткової на придбання військової техніки для ЗСУ?

4. Чи здіи?снюється коригування фінансового результату до оподаткування на суму коштів (вартість товарів), перерахованих (переданих) неприбутковим установам або організаціям, які не утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення оборони держави?

5. Чи має право підприємство не проводити коригування фінансового результату до оподаткування, встановлене пп 140.5.9 ПКУ, починаючи з 24.02.2022 року у податкових періодах, на які припадають здійснення відповідних господарських операцій з добровільного перерахування коштів, передання товарів, виконаних робіт, наданих послуг отримувачам, зазначеним у цьому підпункті, для потреб забезпечення оборони держави з урахуванням набрання чинності положень пп. 69.6 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ і змін до них?

6. Чи підлягає коригуванню фінансовий результат до оподаткування на підставі пп. 140.5.9 ПКУ у разі надання підприємством благодійної допомоги шляхом перерахування коштів відповідно до ініціативи Президента України Володимира Зеленського UNITED 24 на підтримку України?

7. Підприємством для забезпечення потреб ЗСУ передано автомобілі, які після оголошення демобілізації будуть повернуті й надалі використовуватимуться в його господарській діяльності. Чи може підприємство продовжувати нараховувати амортизацію у податковому обліку на час мобілізації транспортного засобу, якщо такі авто продовжують обліковуватись на балансі підприємства та амортизуватись у бухгалтерському обліку?

Ключові бухгалтерські новини й аналітика - у рішенні LIGA360. Налайштуйте свою стрічку новин з обраних ресурсів, читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на єдиній платформі. Замовте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини