Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортне енергетичне обладнання звільнили від закупівельної вимоги про локалізацію – Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки повідомило, що Уряд прийняв постанову від 11.11.2022 р. № 1261, згідно якої закупівлі державою, територіальними громадами та об'єднаними територіальними громадами обладнання, необхідного для відновлення та забезпечення стабільної роботи енергосистеми не підпадатимуть під дію вимог Закону України «Про публічні закупівлі» про локалізацію.

«У зв'язку із дефіцитом чи відсутністю необхідних товарів вітчизняного виробництва дещо раніше було ухвалено рішення про звільнення постачання необхідного обладнання від сплати ПДВ та ввізного мита. Нинішнім рішенням ми дозволили закуповувати його також без урахування вимог законодавства про локалізацію», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки.

Прийняте Урядове рішення передбачає, що вимоги до локалізації, визначені п. 61 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» не застосовуються до товарів та послуг, операції з постачання яких в рамках боротьби з COVID-19 звільнено від оподаткування ПДВ та сплати ввізного мита згідно Постанови № 224.

Саме до постанови № 224 внесені зміни до переліку товарів, що будуть завозитись в Україну без сплати ввізного мита та ПДВ: генератори, трансформатори та інше обладнання, необхідне для відновлення та забезпечення стабільної роботи енергосистеми.

Тож попри те, що це обладнання наявне в переліку Закону України «Про публічні закупівлі», вимоги до локалізації на нього тимчасово не розповсюджуватимуться.

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 18 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини