Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запуск Є-відрядження для перетину кордону в умовах війни може відбутися найближчим часом

Реклама

Мінекономіки доопрацювало проект постанови КМУ «Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо оформлення «Є-відрядження» і направило його на розгляд Уряду. Про це повідомляє Федерація роботодавців України.

Можна констатувати, що вже 3 місяці тривають дискусії навколо запровадження програми Є-відрядження і досі підприємства не можуть повноцінно вести свою господарську діяльність.

Перетин кордон у службових цілях можливий виключно для заброньованих військовозобов'язаних працівників, а також інших категорій осіб, зазначених у Правилах перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою КМУ від 27.01.1995 р. № 57, до яких переважна більшість працівників підприємств не належить.

Час від часу перелік осіб, яким дозволено перетинати кордон, розширюють. Останні зміни дозволили перетин кордон особам, що прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на суднах, авіаційному персоналу.

Однак військовозобов'язані працівники задіяні у процесах безперебійної роботи підприємств, своєчасному виконанні замовлень, продовженні функціонування підприємств в цілому

Вони мають виконувати свої функції у тому числі за кордоном, зокрема, для тестування, монтажу та пусконалагоджувальних робіт робочого обладнання, поставленого в рамках контрактів, участі у виставках (ярмарках) для промоції продукції національних виробників, пошуку нових контрагентів та укладення нових договорів, недопущення невиконання зобов'язань за діючими зовнішньоекономічними контрактами, розбудови інших елементів бізнесової діяльності.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини