Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаткова щорічна відпустка у період війни не обмежується в термінах

Реклама

В Головному управлінні Держпраці у Київській області відповіли, чи можна працівнику, в якого щорічна основна відпустка складає 24 календарні дні, надати додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю 7 календарних днів (період роботи дозволяє) під час воєнного стану.

Це можна зробити, адже додаткові відпустки під час дії воєнного стану надають без обмежень.

В період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні (ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Тож зазначена норма не обмежує права працівника на щорічні додаткові та інші відпустки, передбачені законодавством.

В той же час, у період воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури.

Також переглядайте статтю «Відпустки в умовах воєнного стану: особливості надання».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини