Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпорт генераторів та енергетичного обладнання під час війни: знято перепони для митного оформлення

Реклама

Мінекономіки проінформувало про урядову постанову, яка спрощує імпорт генераторів та іншого енергетичного обладнання. Її затвердили 16 листопада 2022 року.

Вона доповнює шість постанов КМУ про затвердження певних технічних регламентів, дія яких може поширюватись на відповідні товари.

Новим положенням щодо ввозу на митну територію України тимчасово (до припинення або скасування воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів) передбачається не застосовувати до таких товарів вимоги про наявність декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Раніше Уряд звільнив від ввізного мита та ПДВ генератори, акумулятори та інше обладнання, яке допомагає покращити енергозабезпечення. Але на митниці імпортери стикалися з проблемами оформлення таких товарів. Нинішня постанова має усунути ці невідповідності.

Тільки до кінця тижня забронюйте свою знижку на рішення LIGA360! Заповніть форму, і дізнавайтесь першими про ексклюзивну пропозицію до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини