Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд звільнив від сплати ПДВ і держмита ряд товарів

11 листопада 2022, 10:10
3594
0
Реклама

Кабмін опублікував постанову від 09.11.2022 р. № 1260 «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита».

Як надійно захистити бізнес в умовах воєнного стану? З корпоративним рішенням LIGA360. Контролюйте ризики правового поля, договірної роботи, співпраці з контрагентами. Деталі за посиланням.

Цією постановою було включено до Переліку товарів, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита, наступні позиції:

- електрогенераторні установки;

- трансформатори;

- обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води;

- електричні акумулятори, включаючи сепаратори для них;

- електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз'єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з'єднувачі, коробки з'єднання) для напруги понад 1000 В;

- електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, роз'єднувачі, перемикачі, реле, запобіжники плавкі, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки, патрони для ламп та інші з'єднувачі, коробки з'єднання) для напруги не більш як 1 000 В;

- з'єднувачі для оптичних волокон, волоконно-оптичних джгутів або кабелів;

- пульти, панелі, розподільні щити;

- ізолятори.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини