Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли проводиться чергова атестація умов праці при застосуванні пільг і компенсацій за рахунок підприємств

Реклама

Атестація робочих місць за умовами праці проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству, організації, в строки, передбачені колдоговором, але не рідше ніж один раз на 5 років (п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 р. № 442, далі - Порядок).

Результати атестації використовують для покращення умов праці і оздоровлення працівників та під час визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах, пільг і компенсацій за рахунок підприємств, установ та організацій, обґрунтування пропозицій про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Зважаючи на вимоги Порядку атестацію проводить атестаційна комісія підприємства, установи або організації в строки, передбачені колдоговором, але не рідше ніж один раз на 5 років.

Результати атестації можуть використовуватись підприємством, установою або організацією під час визначення права на пільги і компенсації за рахунок підприємства, установи та організації за умови дотримання підприємством строків проведення атестації (не рідше одного разу на п'ять років).

Джерело: лист Держпраці від 03.11.2022 р. № 3173/1/4.5-ЗВ-22а.

Додатково ознайомтеся із публікаціями:

- «Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність»;

- «Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини