Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковують ПДФО вартість проживання та проїзду у зв’язку із роз’їзним характером робіт

22 листопада 2022, 16:50
352
0
Реклама

Спеціалісти ДПС у Черкаській області в черговому роз'ясненні відзначили: колдоговором повинно бути визначено, чи вважаються службові поїздки працівників в інші населені пункти службовим відрядженням або роботою, що має роз'їзний (пересувний) характер.

Якщо колдоговором, який діє на підприємстві, визначено, що службові поїздки відповідних категорій працівників - це робота, яка постійно проводиться в дорозі і має роз'їзний характер, то відповідно до Постанови № 490 таким працівникам відшкодовуються витрати на проїзд до місця відрядження і назад, а також на наймання житлового приміщення в порядку, визначеному КМУ для відряджень у межах України і за кордон.

Тож, коли колдоговором визначено, що службові поїздки працівників в інші населені пункти є роботою, що має роз'їзний (пересувний) характер і не є відрядженням, то відшкодування витрат на проїзд до місця відрядження (роботи) і назад, а також на наймання житлового приміщення таким працівникам підприємством, слід розглядати як компенсаційні виплати, що включаються до складу зарплати і оподатковується за ставкою 18%.

Також переглядайте публікації:

- Роз'їзний характер роботи чи відрядження:шукаємо відмінності;

- Відрядження чи роз'їзний характер роботи: що обрати для водія.

Ключові бухгалтерські новини й аналітика - у рішенні LIGA360. Налайштуйте свою стрічку новин з обраних ресурсів, читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на єдиній платформі. Замовте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини