Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резидент Дія Сіті - платник податку на прибуток придбав товари (послуги) у єдиннника: чи коригувати фінрезультат

Реклама

Фінрезультат збільшують на суму вартості майна, робіт, послуг (крім роялті), придбаного (придбаних) резидентом Дія Сіті - платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах у платників єдиного податку упродовж податкового (звітного) року, в розмірі що перевищує 20% суми витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період (пп. 140.5.17 ПКУ). При цьому до витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включають витрати, пов'язані з операційною, фінансовою та інвестиційною діяльністю.

Новостворені резиденти Дія Сіті - платники податку на прибуток підприємств на загальних підставах у поточному календарному році розрахунок частки вартості майна (робіт, послуг), придбаного (придбаних) у платників єдиного податку, проводять на підставі показників Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за поточний річний звітний період.

Якщо на дату отримання майна, робіт, послуг постачальник не є платником єдиного податку, такі майно, роботи, послуги вважають придбаними у платника єдиного податку, за умови що на дату попередньої оплати постачальник був платником єдиного податку.

Джерело: повідомлення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини