Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи збільшується реєстраційний ліміт, якщо ПН зареєстрована після переходу покупця на пільгову ставку єдиного податку

2 грудня 2022, 10:00
655
0
Реклама

Обрахунок показників, визначених ст. 200 прим. 1 ПКУ, у тому числі показника SНаклОтр, для осіб, реєстрація яких платником ПДВ є призупиненою, поновлюється після переходу на систему оподаткування, на якій така особа перебувала до обрання особливостей оподаткування, встановлених для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2%. Відповідне роз'яснення ДПС розміщено в категорії 101.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Формула, за якою здійснюється обрахунок реєстраційної суми, визначена п. 200 прим. 1.3 ПКУ. Величина кожного із показників, що є складовими такої формули, формується автоматично та змінюється у міру надходження до СЕА ПДВ інформації, зокрема, щодо зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування до них, митних декларацій та аркушів коригування до них, зарахованих на рахунок у СЕА ПДВ коштів, поданої податкової звітності та іншої інформації, визначеної п. 200 прим. 1.3 ПКУ, яка впливає на показники складових формули.

Пунктом 200 прим. 1.3 ст. ПКУ визначено, що складовою формули за якою обраховується реєстраційна сума, є зокрема, показник SНаклОтр - загальна сума податку за отриманими платником податковими накладними, зареєстрованими в ЄРПН, податковими накладними, складеними платником податку відповідно до п. 208.2 ПКУ та зареєстрованими в ЄРПН, та розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в ЄРПН.

Водночас, згідно з п.п. 9.5 підрозд. 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ платникам єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, реєстрація платником ПДВ є призупиненою.

LIGA360 - універсальний помічник у роботі бухгалтера. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси для бухгалтера, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини