Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ-пільга для ІТ-продуктів: чи продовжать на 2023 рік

Реклама

Українська Рада Бізнесу висловили стурбованість перспективою відмови від пролонгації звільнення від ПДВ операцій з постачання програмної продукції для українських ІТ-компаній.

На розгляді в профільному податковому комітеті ВРУ перебуває проєкт Закону України «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо пролонгації особливостей оподаткування програмної продукції)» № 7611.

Треба зважати, що запровадження для українських компаній ПДВ з 2023 року неодмінно призведе до створення нерівних конкурентних умов на користь іноземних компаній та компаній - експортерів ІТ-послуг. Це матиме наслідок суттєвого зменшення частки українських ІТ-компаній, які створюють власний програмний продукт саме для українського ринку; скорочення штату працівників та релокацію ІТ-спеціалістів за кордон; припинення існуючих соціальних та благодійних проєктів тощо.

Тому закликають народних депутатів та представників Кабміну врахувати позицію українського бізнесу щодо законопроєкту № 7611, розглянути його на найближчому засіданні Комітету та рекомендувати Парламенту його прийняття.

Як бухгалтеру швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини