Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримання та повернення поворотної фіндопомоги: чи діє готівкове обмеження

5 грудня 2022, 15:10
1877
0
Автор:
Реклама

У разі зняття готівкових коштів із рахунків з метою здійснення готівкових розрахунків із фізичними особами треба надавати на запит банку (філії, відділення) підтвердні документи, на підставі яких здійснюються такі готівкові розрахунки, необхідні банку (філії, відділенню) для вивчення клієнта з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через надавачів платіжних послуг шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення коштів до кас надавачів платіжних послуг для подальшого їх переказу на рахунки. Кількість суб'єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Відповідно до п. 10 розд. II Положення № 148 розрахунки суб'єктів господарювання та фізичних осіб у разі їх здійснення готівкою без відкриття рахунку шляхом унесення готівки до кас надавачів платіжних послуг для подальшого її переказу на рахунки інших суб'єктів господарювання або фізичних осіб для платників коштів є готівковими, а для отримувачів коштів безготівковими.

Водночас Положення № 148 не визначає питання поширення його норм на операції між суб'єктом господарювання та фізичними особами з отримання та повернення поворотної фінансової допомоги.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини