Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на зняті обмеження у проведенні документальних перевірок

Реклама

Ми уже інформували, що податкові зміни в Законі № 2719 відновлюють частину перевірок в період війни.

Податківці коротко прокоментували ці зміни, відзначивши зняття обмежень у проведенні документальних перевірок.

Починаючи із 24.11.2022 року діє Закон № 2719, яким знято обмеження на документальні позапланові перевірки платників податків з підстав, визначених пп. 78.1.5 та 78.1.12 ПКУ.

Вказані зміни прийняті для можливості реалізації права платників податків на повноцінний, об'єктивний розгляд скарг (заперечень) та дослідження обставин, що не були досліджені під час оскаржуваної перевірки, і прийняття об'єктивного висновку щодо дотримання вимог чинного законодавства за результатами перевірки ДПС документів, обов'язкової звітності платника податків або матеріалів документальної перевірки, проведеної територіальними органами ДПС.

В ДПС також нагадують, що мораторій на документальні перевірки із зазначених підстав встановлений з 18 березня 2020 року у зв'язку із запровадженням Урядом на всій території України карантинних обмежень, спричинених коронавірусом (COVID-19).

Як бухгалтеру швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини