Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна оплачувати е-лікарняний, який залишається із статусом «закритий» – пояснення ФССУ

Реклама

Фонд соцстрахування пояснив, що робити із е-лікарняним, коли той не змінив свій статус із «закритий» на «готово до сплати» попри вичерпання строків.

Е-лікарняний отримує статус «закритий» з дня свого створення і змінює його на «готово до сплати» у день видачі - тобто через 7 днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через 7 днів після дати відкриття - для лікарняних по вагітності та пологах.

Проте часто надходять звернення щодо відсутності зміни статусу і подекуди е-лікарняні залишаються закритими попри вичерпання строків.

Тоді потрібно орієнтуватись на дати - якщо після дати закриття (дати відкриття для лікарняних по вагітності та пологах), зазначеної в е-лікарняному, пройшло 7 днів, на 8-ий день з е-лікарняним уже можна починати працювати і подавати заяву на оплату до Фонду соцстрахування, навіть якщо статус залишився «закритим».

Додатково переглядайте статтю «Листки непрацездатності працівників під час війни».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини