Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ подається за оновленою формою із 1 січня

Реклама

За IV квартал 2022 року податковий розрахунок, а якому відображають суми ПДФО, військового збору та ЄСВ, подають за новою формою - нагадують в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Форму податкового розрахунку розділ І доповнено новими рядками 1.6, 2.6, 3.7, 4.4, 6.4, в яких відображаються суми нарахованої зарплати за найманих працівників, яких було призвано на військову службу до ЗСУ у період мобілізації, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення та внесено низку редакційних правок.

Також тепер допускається внесення від'ємних значень сум нарахованої зарплати (нарахованого доходу) у разі відображення сторнованих сум, нарахованих роботодавцями у період дії воєнного стану, для відповідних категорій застрахованих осіб 29, 36, 37, 39, 42-45, 47, 50, 66, 75-78, що дозволить провести коригування за вказаними застрахованими особами за попередній період.

Окрім того, Додаток 1 доповнено кодом категорії застрахованих осіб 75 «громадяни України, що підписали контракт добровольця територіальної оборони», що дозволить роботодавцям відображати суми нарахованої середньої зарплати зазначеним застрахованим особам на час виконання ними державних або громадських обов'язків та кодами категорій застрахованих осіб 76-80, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, за яких роботодавці мали право за власним рішенням не сплачувати ЄСВ.

За новою формою податкового розрахунку необхідно звітувати із 01.01.2023 року (за IV квартал 2022 року).

Для податкових агентів юросіб встановлено формат оновленої єдиної звітності - J0500108, а для фізосіб - F0500108.

Користуйтеся порадами із публікації «Працівник - доброволець ДФТГ: гарантії, оплата й зарплатна звітність».

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини