Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про відпустки військовослужбовцям під час війни: кому, коли і скільки

21 грудня 2022, 11:50
23955
0
Автор:
Реклама

20 грудня 2022 р. Президент підписав Закон України від 01.12.2022 р. № 2822-ІХ "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану" (законопроєкт № 8081 від 28.09.2022 року).

Закон передбачає, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися:

  • частина щорічної основної відпустки,

а також

  • відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Однак тривалість зазначених відпусток обмежена однаковим інтервалом часу. Так, кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Але і це не все. В Законі № 2822-ІХ прописали ще одну додаткову умову для надання частини щорічної основної відпустки військовослужбовцям. Так, частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Станом на 20.12.2022 р. Закон № 2822-ІХ не опубліковано.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини