Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для подання декларацій з єдиного податку не передбачено строків давності – ДПС

Реклама

Податківці пояснили, чи передбачені в ПКУ строки давності для подання податкових декларацій платника ЄП ФОП та платника ЄП четвертої групи.

В ДПС відсилають до п. 49.2 ПКУ, згідно якого платник податків зобов'язаний подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в т. ч. тих, які перебувають на спрощеній системі.

Нагадаємо, що нещодавно Мінфін оновив форми декларацій з єдиного податку.

При цьому платники податків зобов'язані забезпечити зберігання документів, визначених п. 44.1 ПКУ, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог податкового законодавства, упродовж визначених законодавством термінів, але не менш як 1095 днів (2555 днів - для документів із податкового контролю за ТЦО) з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а в разі її неподання - з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності та документів, пов'язаних з виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, - не менш як 1095 днів з дня відповідної господарської операції (для відповідних дозвільних документів - не менш як 1095 днів з дня завершення терміну їх дії).

Передбачені п. 44.3 ПКУ терміни зберігання документів продовжують на період зупинення відліку строку давності у випадках, передбачених п. 102.3 ПКУ.

Платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до ПКУ за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п. 300.1 ПКУ).

Однак в ПКУ не передбачено строків давності для подання податкової декларації платника ЄП ФОП та платника ЄП четвертої групи.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини