Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові бюджетні рахунки на 2023 рік застосовуються із 1 січня

Реклама

Щороку на початок нового бюджетного періоду в органах Казначейства відкривають рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів, тобто реквізити бюджетних рахунків для зарахування податків та зборів.

Проте за відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховують до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкривають (перевідкривають) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

2023 рік не стає виключенням і починаючи із 01.01.2023 року органи ДПС розміщують реквізити бюджетних рахунків на 2023 рік. Звісно, більшість із них залишаться тим же, як і в 2022 року (їх перевідкривають заново).

Наразі вже маємо нові реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів до державного та місцевих бюджетів по Івано-Франківській області, які діють з 01.01.2023 року.

А ось в Головному управлінні ДПС в Одеській області вказали, що 1 січня 2023 року введені в дію реквізити рахунків для зарахування надходжень по «Авансовому внеску з податку на прибуток підприємств, що сплачується платниками податку, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі» (код бюджетної класифікації 11021700), по акцизному податку «Сигарили» (код бюджетної класифікації 14020601)».

За рештою бюджетних рахунків слідкуємо на сайті ДПС у розділі «Рахунки для сплати платежів». Після оновлення їх за усіма областями вони з'являться також в LIGA360.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини