Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищена податкова соцпільга до зарплати студента: як і коли застосовувати

9 січня 2023, 15:05
801
0
Автор:
Реклама

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області повідомили особливості застосування податкової соцпільги (далі - ПСП) щодо зарплати студента.

Так, відповідно до пп. 169.1.3 ПКУ студент має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму ПСП у розмірі 150% суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 ПКУ.

Не пропусти жодної важливої зміни в законодавстві з LIGA360. Спробуй прямо сьогодні.

Нагадаємо, що базовий рівень ПСП у 2023 році становить 1342 грн. Отже, підвищена ПСП для студентів становить у 2023 році 2013 грн. Однак скористатися нею може студент у тому випадку, якщо він не отримує дохід у вигляді стипендії або отримує стипендію, яка виплачується не з бюджету.

Разом з ти контролери нагадали, що згідно з пп.169.2.3 ПКУ передбачено, що ПСП не може бути застосована до зарплати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, що виплачується з бюджету.

Не забувайте також і про граничний розмір доходу працівника, за якого до зарплати може бути застосована ПСП. Детальніше про це читайте за посиланням.

Отже, для застосування підвищеної ПСП до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати студент повинен надати роботодавцю довідку з навчального закладу про те, що він там навчається та не отримує стипендію з бюджету.

Як надійно захистити бізнес в умовах воєнного стану? З корпоративним рішенням LIGA360. Контролюйте ризики правового поля, договірної роботи, співпраці з контрагентами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини