Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вправі податківці приходити на перевірку в неробочий час або вихідні дні

Реклама

Податківці пояснили, чи мають право працівники ДПС проводити документальні (планові або позапланові; виїзні) чи фактичні перевірки бізнесу в неробочий час або вихідні, святкові дні.

Працівники ДПС мають право здійснювати документальні (планові або позапланові; виїзні) чи фактичні перевірки упродовж терміну, який визначений у направленні на перевірку з урахуванням правил внутрішнього трудового розпорядку платника податків.

У направленні на перевірку зазначають дату видачі, найменування контролюючого органу, реквізити наказу про проведення відповідної перевірки, найменування та реквізити суб'єкта (прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - платника податку, який перевіряється) або об'єкта, перевірка якого проводиться, мета, вид (документальна планова/позапланова або фактична), підстави, дата початку та тривалість перевірки, посада та прізвище посадової (службової) особи, яка проводитиме перевірку.

Строки (тривалість) перевірок встановлені ст. 82 ПКУ, обчислюють у робочих днях та залежать від типу перевірки та категорії платника податків.

Для державних службовців установлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.

Проте законодавством України не надано чіткого визначення понять «робочий день» і «робочий час». Відповідно до роз'яснення Мінсоцполітики, наданого листом від 22.06.2007 р. № 199/13/116-07, робочий час - це час, протягом якого працівник повинен виконувати обов'язки за трудовим договором.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини