Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена форма декларації екоподатку вперше подається за ІV квартал 2022 року

Реклама

Ще із 16 серпня 2022 року діє наказ Мінфіну «Про від 21.07.2022 р. № 206, яким внесено зміни до форми Податкової декларації екологічного податку - нагадали в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області

Платники екологічного податку із використанням Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць, який передбачає зазначення 19 символів, тепер відображають інформацію про:

- місцезнаходження об'єктів оподаткування;

- або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням.

Також к шапці декларації додано позицію «реєстраційний номер у контролюючому органі що уточнюється». Оновлено й примітку 6 та 8, внесено зміни в тексті Декларації - «серія, номер паспорта» та «підпис, прізвище, ініціали».

Зважаючи, що базовий податковий (звітний) період для екологічного податку - календарний квартал, то оновлена форма декларації вперше подається за звітний період - ІV квартал 2022 року. При самостійному виправленні помилок, допущених за минулі податкові (звітні) періоди - з 01.01.2023 року.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини