Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС оприлюднила довідник податкової інформації для віднесення платників ПДВ до ризикових

Реклама

Платники ПДВ мають зважати, що із 11.01.2023 року діє постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 23.12.2022 р. № 1428. Саме із цієї дати діють зміни в порядку зупинення реєстрації податкових накладних.

Серед норм цієї постанови - довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, який визначає ДПС та затверджує відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному веб-сайті ДПС.

ДПС наказом від 11.01.2023 р № 17 затвердила довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку. Він містить 18 кодів: від придбання і постачання товару, походження якого не прослідковується за ланцюгом постачання, до керівника та/або особи, яка має право підпису (посадова особа платника податку), є особою, яка займає аналогічну посаду більше ніж у п'яти (включно) платників податку.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини