Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд встановив мінімальний розмір зарплати для медиків та фармацевтів на 2023 рік

16 січня 2023, 11:45
25805
0
Автор:
Реклама

У 2023 році мінімальна заробітна плата для лікаря та фармацевта за виконану у повному обсязі місячну (годинну) норму праці має становити не менше ніж 20000 грн, медичної сестри/брата та фахівця із реабілітації - не менше ніж 13500 грн. При цьому під час обчислення розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру враховуються основна, додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати. Такі показники затвердив Кабмін у постанові від 13.01.2023 р. № 28.

Водночас у МОЗ зазначили, що вищезгаданий рівень заробітної плати не є фіксованим і може бути збільшений керівником закладу охорони здоров'я шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Що треба знати бухгалтеру про надання і оплату відпусток у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини