Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада проголосувала за продовження граничних термінів реєстрації податкових накладних

Реклама

Верховна Рада прийняла законопроект № 8079, в якому також проголосовані в уточненій редакції комітету 3 поправки щодо реєстрації податкових накладних. Про деталі правок повідомила нардеп Н.Южаніна.

Тож па період воєнного стану та упродовж 6 місяців після його припинення:

1. Продовжено граничні терміни реєстрації ПН - для ПН, складених з 1 до 15 числа місяця, - на 5 календарних днів, а для ПН, складених з 16 до останнього числа місяця, - на 3 календарних дні.

2. Зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію ПН до 2-5-10-15-25% суми ПДВ замість 10-20-30-40-50% залежно від строку такого порушення.

3. Збільшено час роботи електронних сервісів податкових органів - з 8 до 20 години (сьогодні до 18 години), а операційний день, на який припадатиме граничний строк реєстрації податкових накладних, триватиме з 0:00 до 24:00 годин.

Основні пропозиції щодо зупинення на період воєнного стану блокування ПН та реєстрації всіх заблокованих ПН, на жаль, не були враховані.

Тепер законопроект очікує на підписання.

Нагадаємо, що новації в порядку блокування податкових накладних діють із 11 січня. Також ДПС оприлюднила довідник податкової інформації для віднесення платників ПДВ до ризикових.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини