Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди оскаржити наказ про призупинення дії трудового договору – Держпраці

20 січня 2023, 12:20
3122
0
Автор:
Реклама

Що має робити працівник, якщо він не погоджується із наказом про призупинення дії трудового договору? Він може особисто або через профспілку оскаржити такий наказ до Державної служби України з питань праці або її територіальних органів. Таку пораду дав Центральний регіон інспекційної діяльності Держпраці у Дніпропетровській області.

У відповідному органі повинні вивчити зміст наказу (розпорядження) та підстави для його видання. У разі відсутності підстав для призупинення дії трудового договору інспектор праці (за погодженням військової адміністрації) може внести припис про усунення виявлених порушень шляхом визнання відповідного наказу (розпорядження) таким, що втратив чинність. А такий припис є обов'язковим до виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з дня його отримання.
Звісно ж, йдеться про накази наказом (розпорядженням) роботодавця про призупинення дії трудового договору, виданим до набрання чинності Законом № 2352, тобто до 19.07.2022 р.

Що треба знати бухгалтеру про надання і оплату відпусток у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також: Відпустки без збереження заробітної плати: підстави та особливості надання у 2023 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини