Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уникнути скасування реєстрації ПРРО: відповідь ДПС

31 січня 2023, 17:15
399
0
Автор:
Реклама

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що для уникнення скасування ПРРО звертаємо увагу користувачів ПРРО на обов'язкове дотримання таких умов:

- у разі зміни даних щодо господарської одиниці у зв'язку зі зміною її назви, адреси місцезнаходження через перейменуванням вулиць, інших об'єктів топоніміки, до контролюючого органу необхідно подати повідомлення № 20-ОПП про зміни щодо об'єкта господарювання, а не про його закриття/відкриття;

- ідентифікатор об'єкта оподаткування (господарської одиниці) обліковується в контролюючих органах у прив'язці до ПРРО.

Закриття ідентифікатора для об'єкта оподаткування, який закривається, розпізнається модулем як закриття господарської одиниці, де застосовується ПРРО, що є підставою для скасування його реєстрації. У зв'язку з цим закриття/відкриття об'єкта оподаткування, на який зареєстровано ПРРО, із присвоєнням йому нового ідентифікатора, потребує перереєстрації ПРРО у день присвоєння нового ідентифікатора такому об'єкту оподаткування (господарській одиниці).

Слід зазначити, що в приватній частині Електронного кабінету наявні дані про об'єкти оподаткування платника податків, які перебувають на обліку в контролюючих органах.

Рекомендується після подання повідомлення № 20-ОПП перевірити чи відповідають дані про об'єкти оподаткування даним про господарську одиницю та у разі виявлення розбіжностей повторно подати повідомлення № 20-ОПП та/або здійснити перереєстрацію ПРРО.

У разі автоматичного скасування реєстрації ПРРО суб'єкт господарювання може повторно зареєструвати ПРРО на нову господарську одиницю.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини