Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затвердили вимоги до обліку етилового спирту – постанова КМУ

7 лютого 2023, 09:10
894
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 27.01.2023 р. № 77 затвердив:

- вимоги до обліку, зберігання, відпуску, приймання і транспортування спирту етилового;

- норми втрат спирту етилового під час зберігання та транспортування залізничним, водним і автомобільним транспортом.

Ці вимоги встановлюються до обліку, зберігання, відпуску, приймання і транспортування всіх видів спирту етилового, зазначених у товарних позиціях 2207 та 2208 згідно з УКТЗЕД.

Облік спирту етилового повинен вестися згідно з визначеними на підприємстві системою і формами внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності і контролю господарських операцій відповідно до Закону про бухоблік з урахуванням особливостей, визначених ПКУ та цими Вимогами.

Розпорядники акцизних складів забезпечують облік спирту на всіх етапах його руху на виробництві, під час зберігання, відпуску, приймання та транспортування, а також наявності та руху сировини відповідно до обраних на підприємстві форм бухобліку шляхом формування первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, інших документів в паперовій або електронній формі, які мають надаватися для ознайомлення на вимогу постійного представника контролюючого органу на акцизному складі та контролюючим органам під час перевірки.

Перевезення спирту етилового автомобільним транспортом у межах України здійснюється за умови наявності оформленої належним чином ТТН на переміщення спирту етилового.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини