Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановили підстави виплати додаткової винагороди від 10 до 100 тисяч грн для поліцейських, Нацгвардії, прикордонників та ДСНС

7 лютого 2023, 10:45
43235
0
Автор:
Реклама

Услід за наказом Міноборони щодо нових правил виплати додаткової винагороди 30/50/100 тисяч грн військовослужбовцям ЗСУ, з'явилися й нормативні акти МВС, які регулюють питання виплати аналогічної винагороди на період дії воєнного стану посадовцям, які перебувають у сфері впливу цього міністерства. Йдеться про поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії та Прикордонної служби, а також співробітників служби цивільного захисту.

Наказ № 38 вніс зміни до Порядку № 775 і передбачає, що на період дії воєнного стану додаткова винагорода поліцейським виплачується в розмірах:

1) до 10 тисяч грн - поліцейським, крім тих, що вказані у п. 2, пропорційно в розрахунку на місяць, а тим з них, які здійснюють повноваження поліції в місцях завдання ракетних ударів та/або ударів безпілотних літальних апаратів, розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 30000 гривень у розрахунку на місяць пропорційно часу їх здійснення;

2) до 30 тисяч грн - поліцейським, які проходять службу на територіях Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей, окремих районів та громад Дніпропетровської, Миколаївської, Чернігівської, Сумської області пропорційно в розрахунку на місяць.

3) до 100 тисяч грн - поліцейським, зазначеним у підпунктах 1, 2, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів, у розрахунку на місяць пропорційно участі в бойових діях або заходах.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Наказ № 37 передбачає виплату на період дії воєнного стану додаткової винагороди військовослужбовцям Нацгвардії у розмірі до 30 000, до 50 000 гривень або 100 000 грн залежно від обставин. Аналогічні виплати передбачені Наказом № 36 для військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

Для осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту встановлено додаткові винагороди до 10 000 грн, до 30 000 грн та до 100 000 гривень у розрахунку на місяць (Наказ № 35).

Усі накази застосовуються з 01 лютого 2023 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини