Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона для грального бізнесу обирати пільгову ставку єдиного податку та податкові зміни для платників ПДВ: Закон діятиме із 8 лютого

Реклама

Починаючи із 8 лютого 2023 року діятиме Закон України «Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування» від 12.01.2023 р. № 2876-IX.

Тепер діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора) заборонена для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування (пільгова ставка 2%).

Окрім того, цим же Законом збільшені граничні терміни реєстрації ПН/РК - для складених з 1-го до 15-го (включно) календарного дня місяця - на 5 к.д., а для складених з 16-го по останній календарний день (включно) календарного місяця - на 3 к.д. Також зменшені штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК до 2-5-10-15-25% суми ПДВ (раніше було 10-20-30-40-50%) залежно від строку, який порушено.

Детальніше про це писали у новині «Для податкових накладних змінили час реєстрації і зменшили штрафи за несвоєчасну реєстрацію - Закон підписаний».

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини