Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли працюючими ФОП-єдинниками подається Додаток 1 до податкової декларації

Реклама

Податківці пояснили, коли ФОП - платники ЄП першої - третьої груп, які мають основне місце роботи, подають Додаток 1 до податкової та як заповнити графу 2 розділу 9 цього додатка.

ФОП - платники єдиного податку першої - третьої груп, які мають основне місце роботи, та за яких роботодавцем сплачено ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску за всі календарні місяці звітного періоду, Додаток 1 до декларації не заповнюють та не подають.

Якщо роботодавець у звітному періоді ЄСВ нарахував та сплатив у розмірі менше мінімального страхового внеску (наприклад, у випадках коли працівник працював неповний місяць у зв'язку з прийняттям/звільненням в середині місяця) або не нарахував та не сплачував (наприклад, у зв'язку із перебуванням працівника повний місяць у відпустці за свій рахунок), то такі ФОП зобов'язані самостійно визначити базу нарахування за такі місяці у розмірі не менше мінімальної зарплати та відобразити у графі 2 розділу 9 Додатка 1.

Водночас за місяці, за які роботодавцем сплачено ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску, у графі 2 розділу 9 Додатка 1 - проставляють нулі.

Також переглядайте аналітичний матеріал «Податкова звітність ФОП за 2022 рік: особливості подання в разі зміни групи або системи оподаткування».

Обирайте рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ та подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини