Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові органи можуть проводити документальні перевірки за заявами платників податків

Реклама

Чи слугуватиме підставою для документальної позапланової перевірки заява платника податків - відповіли в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Податківці відмітили, що обмеження у підставах проведення перевірок, визначені ПКУ, не поширюються на перевірки, які проводять на звернення платника податків (абз. 1 п. 78.2 ПКУ).

Керівник (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу приймає рішення про проведення документальної позапланової перевірки, яке оформлюють наказом (абз. 1 п. 78.4 ПКУ).

Тож на підставі поданої заяви платника податків про перевірку після видання наказу керівника контролюючого органу проводять документальну позапланову перевірка.

Водночас контролюючим органам заборонено проводити документальні позапланові перевірки, які передбачені пп. 78.1.1, 78.1.4, 78.1.8 п. 78.1 ПКУ, якщо питання, що є предметом такої перевірки, були охоплені під час попередніх перевірок (абз. 2 п. 78.2 ПКУ).

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини