Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінять систему оплати праці державних службовців до 2024 року

2 березня 2023, 10:55
4163
0
Автор:
Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин 1 березня 2023 року одноголосно підтримав урядовий законопроект про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад (реєстр. № 8222) для його схвалення у першому читанні.

Це ключовий проект у запровадженні реформи системи оплати праці державних службовців - стверджує НАДС. Його мета - побудова прозорої, зрозумілої та справедливої системи нарахування зарплати у системі державної служби.

Проект Закону передбачає:

- запровадження оплати праці на основі класифікації посад на єдиних підходах в усіх державних органах;

- чіткий поділ заробітної плати на сталу (70%) та варіативну (30%) частини. Премії і компенсації за додаткове навантаження залежатимуть від особистого внеску в загальний результат роботи органу;

- введення системи грейдів.

Очільниця НАДС Наталія Алюшина наголосила, що передбачені законопроектом акти вже розроблено та апробовано. Зокрема, проведено апробацію класифікації посад, співставлення рівня оплати праці з ринковим, розроблено систему грейдів. Також голова НАДС підкреслила, що всі питання, пов'язані з державними органами, оплата праці яких визначена спеціальними законами, будуть вирішені протягом 2023-2024 років. А власне сам законопроект має відкладене набрання чинності з 2024 року для належної підготовки до реалізації.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини