Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба відповіла на 40 питань резидентів Дія Сіті

Реклама

В ДПС опублікували для резидентів Дія Сіті питання - відповіді щодо особливостей оподаткування (28 питань щодо податку на прибуток та 12 питань щодо ПФДО).

Серед питань:

1. Яка фінансова звітність подається резидентами Дія Сіті - платниками податку на прибуток на особливих умовах у разі переходу на особливості такого оподаткування в середині року?

2. Який порядок подання звітності, якщо резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, в середині року переходить на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах? Як заповнити рядки 01 - 05 Декларації у разі переходу в середині року?

3. Який алгоритм заповнення Додатку Дія за оновленою формою декларації? Чи потрібно в ньому заповнювати дані по обсягам всіх операцій (інформативно), перелічених у даному додатку, навіть по тим, які не є об'єктом оподаткування ПнВК?

4. Як правильно відобразити податкові різниці у Декларації за 2022 рік у разі, якщо підприємство є високодохідним та з 3 кварталу 2022 року перейшло на ПнВК, але в періоді перебування на ПнП (перше півріччя) були операції, які підлягають коригуванню?

5. Чи має право підприємство використовувати ліміт 0,5 % для благодійності у разі переходу з 01.07.2022 року на ПнВК, при цьому розрахований ліміт на благодійність у розмірі 4 % було використано в першому півріччі 2022 року під час перебування на загальній системі податку на прибуток?

6. Як оподатковується операція з реінвестиції нерезидентом дивідендів до статутного капіталу резидента Дія Сіті - платника податку на прибуток на особливих умовах?

7. Безоплатне надання ОЗ, послуг проживання, подарунків співробітникам - все це включати до рядка 16.3 (ПДФО та військовий збір були нараховані)?

8. Чи потрібно включати до рядків 18 та 18.5 Додатку Дія суму поворотної фінансової допомоги (строк погашення до 12 місяців), яка надана співробітникам?

9. До якого рядка включати вартість безоплатно переданих поліпшень орендованого приміщення (отримувач - юридична особа платник податку на прибуток)?

10. Чи повинен резидент Дія Сіті - платник податку на прибуток на особливих умовах коригувати прибуток на резерв сумнівних боргів?

Радимо ознайомитись із статтями:

- Дія Сіті: загальні правила оподаткування податком на прибуток;

- Дія Сіті: особливі умови оподаткування податком на прибуток;

- Прибуткова декларація для резидентів Дія Сіті.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини