Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілки висловилися про законодавче скасування свят 8 березня, 1 та 9 травня

3 березня 2023, 09:15
4344
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що групою народних депутатів зареєстровано законопроект про внесення змін до КЗпП (№ 9009) щодо встановлення нових українських свят та скасування святкового статусу для 8 березня, 1 та 9 травня.

У Федерації профспілок зауважили, що законопроєкт про встановлення нових державних свят набув суспільного резонансу серед профспілковців. Так, підтримуючи встановлення названих у проекті українських свят профспілкова спільнота не може погодитися з обґрунтуванням авторів законопроекту, що 8 березня - Міжнародний жіночий день і 1 травня - День праці є «комуністичним рудиментом». На думку профспілківців, насамперед це загальносвітові міжнародні свята, а не радянські: «Ці свята є державними в усіх країнах Європейського Союзу і відзначаються ними щороку, що свідчить про певну вагу та значимість цих свят для передових демократій».

Виходячи з наведеного, а також з огляду на широкі дискусії серед громадськості щодо перейменування та встановлення нових державних свят, профспілки вважають, що упорядкування державних свят в Україні потребує системного, а не точкового підходу до визначення переліку державних та інших свят з метою їх переосмислення, відновлення історичної пам'яті та формування національної ідентичності громадян України.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини