Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки для відшкодування ПДВ скоротили, а токени для електронних підписів будуть не обов’язкові

6 березня 2023, 11:50
1321
0
Автор:
Реклама

Президент України В. Зеленський 3 березня підписав Закони України:

- від 07.02.2023 р. №2918-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг»;

- від 07.02.2023 р. №2919-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг»;

Зокрема, Закон № 2918 передбачає:

- спрощення порядку отримання електронних довірчих послуг;

- забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, та засобів електронної ідентифікації з аналогічним рівнем довіри.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Тим самим буде дозволено застосування в якості носія особистого ключа електронного підпису звичайного файлового носія (USB-Flash, CD, DVD). Раніше для кваліфікованого електронного підпису або печатки особистий ключ обов'язково повинен був зберігатися на захищеному носії (токені).

Зверніть увагу, що Законом № 2918 також змінено строки проведення документальних позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ. Строк проведення таких перевірок становитиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного строку проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

Закон № 2918 набере чинності з 31 грудня 2023 року, а норма про скорочення термінів перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ - з 20 березня 2023 року.

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини