Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Добровільна сплата страхових внесків: затвердженого форму типового договору

Реклама

ПФУ затвердив типового договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та порядок його укладення. Йдеться про постанову від 01.02.2023 р. № 6-1.

Нагадаємо, що особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі, мають право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що укладається з ПФУ.

Договір укладає особа, яка пройшла електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи в електронній формі через вебпортал електронних послуг ПФУ, у тому числі мобільного додатка доступу до нього "Пенсійний фонд" на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, або за наявності технічної можливості на Порталі Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка Дія.

Для укладення договору необхідно:

1) подати запит, який містить такі дані про особу, яка укладає (у разі укладення договору на користь третьої особи - також про особу, на користь якої укладається договір):

- прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності);

- дата народження;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

2) підтвердити відповідність особи, на користь якої укладається договір, вимогам, ознайомлення та згоду з умовами договору шляхом проставлення позначки у відповідних полях.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини