Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому потрібно ретельно перевіряти контрагента, з яким плануєте вести бізнес – нардеп назвала загрози

8 березня 2023, 12:35
579
0
Автор:
Реклама

В Україні все ще залишаються бізнеси, які контролюються громадянами РФ. На це звернула увагу Ніна Южаніна, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Так, згідно з Реєстром акціонерів наразі відомо про 41 акціонерне товариство, яке належить власникам з РФ, з яких 32 компанії продовжують працювати на території України. Серед компаній, що контролюються громадянами РФ, такі бізнеси, як «Укренергоатом», «Укргазпром», «Втб-банк», «Вімм-Білль-Данн Україна» та навіть наукові установи: Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування та Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування.

Тому перевіряти контрагента, з яким плануєте вести бізнес, треба дуже ретельно, радить нардеп, бо на компанію, що співпрацює з контрагентом, у якого є російський слід, можуть бути накладені санкції. Більше того, така співпраця може трактуватися як фінансування тероризму, за що передбачена кримінальна відповідальність. Згідно із санкційними списками на сайті НАЗК під санкції потрапили більш ніж 3600 російських компаній та понад 7260 фізичних осіб. Ця кількість постійно збільшується. Тож ймовірність стикнутися з підсанкційним контрагентом досить висока, каже Н. Южаніна.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини