Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Реклама

Порядку надання допомоги по частковому безробіттю узгодили із Законом України “Про зайнятість населення”. Відповідну постанову КМУ прийняв 03.03.2023 року - інформує Мінекономіки.

В результаті розширили перелік критеріїв, за якими надають допомогу по частковому безробіттю, зокрема щодо відсутності у роботодавця або ФОП, яка є застрахованою особою, боргів перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців.

Також змінами передбачено, що допомогу по частковому безробіттю не надають, коли стосовно роботодавця або ФОП відкрито ліквідаційну процедуру, або він визнає свою неспроможність своєчасно виконувати зобов'язання перед кредиторами через незадовільний стан фінансово-господарської діяльності.

Окрім того, встановлено механізм підтвердження відсутності заборгованості роботодавців та ФОП, які є застрахованими особами, перед державним (місцевим) бюджетом, зокрема в порядку обміну інформацією між Державною службою зайнятості та ДПС.

Ще одна зміна стосується перевірки цільового використання коштів. Її можуть проводити також за місцем господарської діяльності роботодавця.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини